Stefaan Lefevere, bestuurder VVL over de samenwerking
"Logopedisten behandelen kinderen met stoornissen zoals dyslexie en dyscalculie. Lexima ontwikkelt producten die meehelpen de toch aanzienlijke impact van deze stoornissen op de ontwikkeling van kinderen, te reduceren. De VVL begroet de samenwerking met Lexima op enthousiaste wijze zodat haar leden deze producten met een voordeel kunnen inzetten in hun dagelijkse praktijk!"
Gastlezing trainer-adviseur Tessa Garrein op het VVL-congres 2023
Trainer-adviseur Tessa, naast Master in de gezondheidszorg ook logopediste van opleiding, verzorgde tijdens het VVL-congres 2023 een lezing over hoe een preventieve aanpak van leesproblemen de druk op de logopedische zorg kan helpen verlagen. De 150 therapeuten die de lezing volgden, ontdekten hoe een preventieve aanpak van leesproblemen zorgt voor een duurzame positieve leesevolutie waardoor minder nood is aan remediëring. Vanzelfsprekend blijft remediëring erg waardevol waar ondanks een goede preventie toch een achterstand opgebouwd wordt. Tessa kreeg heel wat energie van het geboeide publiek, maar deed zelf ook nieuwe inzichten op. Zo gaf bijv. de lezing van Christel Van Vreckem, docente aan de Arteveldehogeschool, een interessante inkijk in haar nieuwe testen rond technisch lezen, begrijpend lezen en spelling voor jongeren van het 1ste tot het 4de Secundair Onderwijs.

Tessa lezing op VVL 23

Samenwerking VVL

Sinds jaren heeft Lexima een hecht partnership met VVL, dé beroepsvereniging voor logopedisten in Vlaanderen. Samen trachten wij zo goed als mogelijk in te spelen op de belangen en noden van de therapeuten.

Een hecht partnership betekent ook dat we samen zo voordelig mogelijk de ondersteunende educatieve programma’s aanbieden. VVL-leden ontvangen via VVL voordeliger tarieven of krijgen specifieke acties aangeboden.  Meer informatie vind je terug op de VVL-website. 

Jaarlijks vind je ons ook terug op het VVL-congres waarbij we je graag te woord staan en demonstraties geven.  Lees hieronder ook meer over de gastlezing tijdens het VVL-congres 2023.