Kennismaking per programma

Programma's van Lexima ondersteunen op het gebied van lezen, schrijven en rekenen en dragen bij aan het bestrijden van leesproblemen en laaggeletterdheid.

In de gratis kennismakingssessie van 20 minuten ervaar je hoe onze educatieve oplossingen bijdragen aan effectief onderwijs en een integrale therapeutische aanpak. Je ziet hoe het programma leerlingen ondersteunt en zo bijdraagt aan het voorkomen, wegwerken of (deels) compenseren van leerbelemmeringen. Deze webinars zijn een allereerste kennismaking en worden regelmatig ingepland.

Bekijk via onderstaande blokken de data voor de verschillende kennismakingssessies: 

De kennismakingssessie is informatief en dus geen opleiding. Wens je een praktische opleiding waarin je zelf aan de slag gaat? Schrijf je dan in voor een training voor professionals.

Kennismaken met Bouw! Bouw! is ontwikkeld voor kinderen van de 3de kleuterklas tot en met het 2de leerjaar die een risico lopen op leesproblemen.
Kennismaken met Boekies Boekies is ontwikkeld om kinderen en jongeren van 4 tot 14 jaar te stimuleren om meer te lezen en zo hun leesplezier en leesvaardigheid te verhogen.
Kennismaken met BLOON BLOON is ontwikkeld voor leerlingen van de basisschool en de 1e graad van het secundair die nood hebben aan extra oefening voor spelling, werkwoordspelling, woordenschat of die een vreemde taal willen leren.
Kennismaken met Lezergame Lezergame is ontwikkeld voor aanvankelijke lezertjes en kinderen die zijn vastgelopen in het leesproces.
Kennismaken met Rekenheld Rekenheld is ontwikkeld voor leerlingen van het eerste tot en met het zesde leerjaar die moeite hebben met het nauwkeurig uitrekenen en vlot beantwoorden van bewerkingen.
Kennismaken met Alinea Alinea is ontwikkeld als eenvoudig, veelzijdig en intuïtief programma om drempels weg te nemen bij kinderen of leerlingen met nood aan extra ondersteuning voor lezen, schrijven of studeren.
Kennismaken met Kurzweil Kurzweil is ontwikkeld als meest complete programma om drempels weg te nemen bij kinderen of leerlingen met nood aan extra ondersteuning voor lezen, schrijven of studeren.
LeesVoor! INFOSESSIE Kom in een uurtje de belangrijkste informatie te weten over Alinea, Kurzweil en LeesVoor! Van een eerste kennismaking met compenserende software tot het aanvragen van een gratis LeesVoor-licentie voor leerlingen.